Novější odrůdy chmele, těžící z genetických vlastností ŽPČ. Obzvláště první dvě jsou pěstovány ve větších množstvích a jsou pro své příznivé vlastnosti používány i většími pivovary. V ČR se pěstuje přibližně třicet odrůd chmele, ale některé ve velmi malém množství. Proto jsou jejich chuťové rozmanitosti využívány hlavně sládky minipivovarů, protože pro jejich spotřebu tato malá množství postačují.
První etikety popisující obsah nádoby se objevily již ve starověkém Egyptě. 🍺 Ty, které známe dnes, se objevily až v 18. století. Co byste ještě chtěli vědět?
Chcete uspořádat skvělý večer plný lahodného piva, ale nevíte, jak se připravit? 🍺 My vám hnedle poradíme, jak na organizaci degustace a co k pivu podávat.
Máte rádi pivní klasiku, nebo se nebojíte experimentovat s různými chutěmi? 🍺 Pojďte se s námi podívat na nejzajímavější příchutě, které pivo může mít.