Novější odrůdy chmele, těžící z genetických vlastností ŽPČ. Obzvláště první dvě jsou pěstovány ve větších množstvích a jsou pro své příznivé vlastnosti používány i většími pivovary. V ČR se pěstuje přibližně třicet odrůd chmele, ale některé ve velmi malém množství. Proto jsou jejich chuťové rozmanitosti využívány hlavně sládky minipivovarů, protože pro jejich spotřebu tato malá množství postačují.
Grilovací sezóna se blíží a bez piva se neobejde. 🍺 Ať se chystáte na gril hodit cokoliv, zajistěte si dostatek zlatého moku.
Léto je ideálním časem k oslavě osvěžujícího moku. 🍺 Kde můžete oslavovat? Máme pro vás několik tipů na pivní slavnosti a festivaly.
Víte, jak a z čeho se vyrábí jedna z nejdůležitějších pivních ingrediencí – slad? 🍺 Jak vzniká sladový květ a k čemu se využívá?