Řezané pivo vzniká smícháním světlého a černého piva. Víte, kdo ho má nejvíc v oblibě?
Řezané pivo vzniká smícháním světlého a černého piva. Výsledná charakteristická chuť řezaného piva je směs hořkého světlého piva a sladšího černého piva. Tento druh piva je velmi oblíbený především u žen. Řezané pivo vám může načepovat výčepní v hospodě ze dvou druhů piva nebo si ho můžete koupit v lahvích z různých pivovarů.
V pivovarnictví pojem „řezání“ znamená míchání různých šarží nebo druhů piva mezi sebou.
Říká vám něco pojem IBU? Čím je ovlivněna hořkost piva a jak hořké pivo si oblíbili Češi? Vše se dozvíte v článku.
Víte, jak správně načepovat pivo, aby bylo co nejlahodnější? Navíc poradíme, jak nalít do sklenice pivo z lahve a plechovky. Přejeme dobrou chuť!
Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?