šipka
Pivní slovník

Co je

Dozrávání piva

Probíhá po hlavním (primárním) kvašení v uzavřených tancích při přetlaku a nízké teplotě. Výčepní, spodně kvašená piva, leží přibližně 20 dnů, ležáky až 60 dnů. U svrchně kvašených piv postačí kratší doba.

Další pojmy:

No items found.

Nejnovější články

13
.
2
.
2025

Co je létající pivovar, kdo je létající sládek?

Létající pivovar nebo gypsy brewery? 🍺 To jsou pojmy, které by každý pivaznalec měl znát. Víte, o co jde?

30
.
1
.
2025

Pivní rohlík: Delikatesa s tradicí

Chcete si opravdu pochutnat? 🍺 Tak si upečte pivní rohlíky. Není to nic složitého a nebojte – tuto laskominu mohou i děti.

16
.
1
.
2025

Pivní dieta: Chuťový výstřelek, nebo regulérní metoda?

Už jste slyšel o pivní dietě? 🍺 Že ne? Tahle teorie možná potěší všechny milovníky piva , jejich zdraví ale už méně.

pivní blog