Grilovací sezóna se blíží a bez piva se neobejde. Ať se chystáte na gril hodit cokoliv, zajistěte si dostatek zlatého moku.
Pivo chutná s něčím i jen tak. Své nezastupitelné místo si vydobylo i v kuchyni. Pokrmům dodává specifickou chuť a vůni. Už jste slyšeli o pivním rohlíku? Zkuste si ho upéct doma → Pivní rohlík: Delikatesa s tradicí.
Servírujte pivo, které podtrhne vaše grilovací umění.
Tip redakce: Chystáte si na grilovačku koupit štěně piva? Naučte se, jak správně pivo čepovat.
V misce smíchejte pivo, cibuli nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek, lžíci sladké papriky, lžičku drceného kmínu, sůl a pepř. Buřty podélně nařízněte a vložte do marinády. Nechte marinovat minimálně hodinu, ideálně přes noc. Buřty grilujte z obou stran dozlatova. Během grilování můžete buřty potírat marinádou, aby zůstaly šťavnaté.
Začněte marinádou, kterou získáte smícháním piva, medu, červené papriky, soli a pepře. Kuře potřete touto směsí a nechte ho odležet minimálně pět hodin. Kuře grilujte na otočném stojanu a průběžně ho marinádou potírejte, jen tak získá zlatavou křupavou kůrku.
Smíchejte v misce pivo, na kolečka nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, hořčici, med, papriku, kmín, pepř a sůl. Krkovici nakrájejte na plátky, vložte do marinády a nechte marinovat alespoň 4 hodiny (samozřejmě ideálně přes noc) Plátky krkovice grilujte z obou stran dozlatova, nezapomeňte potírat.
Vytvořte si marinádu smícháním piva, medu, hořčice, prolisovaného česneku, soli a pepře. Žebra nakrájejte na menší kousky, vložte do marinády a nechte marinovat alespoň pět hodin, ideálně – jak jinak – než přes noc. Grilujte žebra ze všech stran, při potírání marinádou nešetřete.
A jestli vás zajímá, co lze k pivu jen tak pokřupávat, inspirujte se naším článkem: Jídlo k pivo aneb Co dobrého k pivu zakousnout?
Léto je ideálním časem k oslavě osvěžujícího moku. 🍺 Kde můžete oslavovat? Máme pro vás několik tipů na pivní slavnosti a festivaly.
Víte, jak a z čeho se vyrábí jedna z nejdůležitějších pivních ingrediencí – slad? 🍺 Jak vzniká sladový květ a k čemu se využívá?
Každé jaro se to v tuzemských hospodách hemží zeleným pivem. Proč? 🍺 Už jste ochutnali zelené pivo? Poradíme, kam na něj zajít.