Chladicí štok se v minulosti používal k ochlazení mladiny na teplotu, která je optimální pro kvasinky. Zjistěte, jakým způsobem se mladina chladila.
Chladicí štok se v minulosti používal k chlazení mladiny. Tento proces je důležitý, protože umožňuje, aby proces kvašení probíhal při teplotách, které jsou pro kvasinky optimální.
Chladicí štok je velká nádoba, ve které se mladina pomalu ochlazuje volně proudícím vzduchem. Ve velmi starých pivovarech se vyráběly ze dřeva a od poloviny 19. století se začaly vyrábět z kovu nebo slitiny (měď, mosaz, železo).
Léto je ideálním časem k oslavě osvěžujícího moku. 🍺 Kde můžete oslavovat? Máme pro vás několik tipů na pivní slavnosti a festivaly.
Víte, jak a z čeho se vyrábí jedna z nejdůležitějších pivních ingrediencí – slad? 🍺 Jak vzniká sladový květ a k čemu se využívá?
Každé jaro se to v tuzemských hospodách hemží zeleným pivem. Proč? 🍺 Už jste ochutnali zelené pivo? Poradíme, kam na něj zajít.