Pivo z oblasti německého Dusseldorfu. Podobně jako Kolsch, je svrchně kvašené, vedené při nižších teplotách. Bývá měděné až nahnědlé barvy, alkohol kolem 5% ABV. V chuti připomíná chlebovou kůrku a má střední, ale znatelnou hořkost. Pitelnost jako u ležáku, ve vůni bohatší jako správné svrchně kvašené pivo.
Chcete o pivu vědět co nejvíce? 🍺 Buďte chytřejší s naším pivním slovníkem. Vybrali jsme pro vás ty nejdůležitější a nejpoužívanější pojmy.
První etikety popisující obsah nádoby se objevily již ve starověkém Egyptě. 🍺 Ty, které známe dnes, se objevily až v 18. století. Co byste ještě chtěli vědět?
Chcete uspořádat skvělý večer plný lahodného piva, ale nevíte, jak se připravit? 🍺 My vám hnedle poradíme, jak na organizaci degustace a co k pivu podávat.