Plucha je obalová část zrna umístěného na klasu obilí. Hraje důležitou roli během scezování.
Pluchy jsou obalové části zrn, které jsou umístěné na klasech. Podle velikosti pluch poznáte, o jaký druh trávy se jedná. Při výrobě piva slouží jako přirozený filtr. Pluchy se používají při scezování a je důležité, aby zůstaly při šrotování sladu co nejvíce zachovány. Během scezování pluchy klesají ke dnu a přes ně se před chmelovarem filtruje pivo od všech pevných částic.
Už jste slyšel o pivní dietě? 🍺 Že ne? Tahle teorie možná potěší všechny milovníky piva , jejich zdraví ale už méně.
Pivo milují nejen obyčejní lidé. 🍺 Pivo je a bylo inspirací mnoha umělců, vědců i politiků. Kteří to jsou?
Chcete o pivu vědět co nejvíce? 🍺 Buďte chytřejší s naším pivním slovníkem. Vybrali jsme pro vás ty nejdůležitější a nejpoužívanější pojmy.