Kolbachovo číslo je ukazatelem kvality ječmene a sladu. Víte, jaká je optimální hodnota kolbachova čísla? Objevte další zajímavosti v pivním slovníku.
Kolbachovo číslo je ukazatel kvality sladovnického ječmene a sladu. Udává poměr rozpustného dusíku k celkovému dusíku ve sladu a měří se v procentech. Optimální hodnota Kolbachova čísla je 40. Tato hodnota znamená, že slad je dostatečně kvalitní pro výrobu piva.
Nižší hodnota Kolbachova čísla znamená nižší kvalitu sladu, což může mít negativní dopad na proces kvašení a konečnou kvalitu piva.
Grilovací sezóna se blíží a bez piva se neobejde. 🍺 Ať se chystáte na gril hodit cokoliv, zajistěte si dostatek zlatého moku.
Léto je ideálním časem k oslavě osvěžujícího moku. 🍺 Kde můžete oslavovat? Máme pro vás několik tipů na pivní slavnosti a festivaly.
Víte, jak a z čeho se vyrábí jedna z nejdůležitějších pivních ingrediencí – slad? 🍺 Jak vzniká sladový květ a k čemu se využívá?