šipka
Pivní slovník

Co je

Scezování

Následující fáze po rmutování. Při scezování dochází k oddělení kapalné části rmutu od pevných zbytků sladu - tzv. sladového mláta. Výsledkem procesu, který trvá i několik hodin a probíhá ve scezovací kádi, je tzv. sladina, čirý roztok sladké chuti.

Další pojmy:

Nejnovější články

28
.
11
.
2024

Historie a zajímavosti o pivních etiketách

První etikety popisující obsah nádoby se objevily již ve starověkém Egyptě. 🍺 Ty, které známe dnes, se objevily až v 18. století. Co byste ještě chtěli vědět?

14
.
11
.
2024

Jak uspořádat skvělou ochutnávku piva a na nic důležitého nezapomenout?

Chcete uspořádat skvělý večer plný lahodného piva, ale nevíte, jak se připravit? 🍺 My vám hnedle poradíme, jak na organizaci degustace a co k pivu podávat.

31
.
10
.
2024

Nejbizarnější příchutě piva

Máte rádi pivní klasiku, nebo se nebojíte experimentovat s různými chutěmi? 🍺 Pojďte se s námi podívat na nejzajímavější příchutě, které pivo může mít.

pivní blog