Prastarý německý svrchně kvašený pivní styl, který nyní prožívá renesanci. Jedná se o pivo s vysokým podílem pšenice, přídavkem soli a mletého koriandru. Gose patří mezi tzv. Sour Ale, což znamená, že je nakyslé, což je způsobené přítomností mléčných bakterií, které se vedle kvasinek podílejí na fermentaci. Bývá světlé, lehce mléčně zakalené. V dobách největší slávy bylo oblíbené hlavně kolem Lipska. Velmi často obsahuje i ovocnou složku.
Grilovací sezóna se blíží a bez piva se neobejde. 🍺 Ať se chystáte na gril hodit cokoliv, zajistěte si dostatek zlatého moku.
Léto je ideálním časem k oslavě osvěžujícího moku. 🍺 Kde můžete oslavovat? Máme pro vás několik tipů na pivní slavnosti a festivaly.
Víte, jak a z čeho se vyrábí jedna z nejdůležitějších pivních ingrediencí – slad? 🍺 Jak vzniká sladový květ a k čemu se využívá?