Tipy létajícího sládka, kam v Praze na Budvar, díl 1.

2
.
10
.
2024

Vydejte se s námi za skvělou chutí Budvaru. V prvním díle našeho ochutnávkového seriálu navštívíme pět míst v Praze, kde si naše pivo vychutnáte v tom nejlepším podání. Tak si připravte chuťové buňky a nechte se provést po nejlepších pražských podnicích.

Pult

PULT – Mapy Google 📍

Máte chuť na pořádný český ležák? V Pultu jich můžete ochutnat rovnou šest od různých českých pivovarů. Kromě našeho Budvaru zde okusíte ležák z dílny Clock, Dvou Kohoutů, Hendrycha, Matušky a Prazdroje. Perfektně načepované pivo z Pultu najdete v centru, na Praze 1.

Recenze návštěvníků

„Super obsluha, dobrý výběr piva. Chuťovky k pivu nápadité a chutné. Cena pražský průměr. Super vedoucí.“

„Luxusně natočené a výborné pivo. Sklo čisté po každém napití kroužek. Prostě zážitek.“

Café Slavia

Café Slavia – Mapy Google 📍

V kavárně Slavia se vždy scházely významné osobnosti, které si zde pochutnávali na výborné kávě, jídle, dezertech a pivu jako křen. Ve své době jste zde mohli potkat třeba bratry Čapkovi, Vítězslava Nezvala, Jaroslava Seiferta, Jana Zrzavého, Václava Špálu nebo Jana Wericha. Tento symbol kavárnictví se nachází hned vedle Národního divadla a na čepu nabízí náš Budvar 33.

Recenze návštěvníků

„Pověst tohohle místa je silná, snad vás neodradí. Pro mě to byl velice pozitivní zážitek, který si budu dlouho pamatovat. Také moc doporučuji větrník, ten nejlepší, co jsem kdy měla.“

„Krásné prostředí, vzorná obsluha, vynikající jídlo, příjemná hudba. Doporučuji místo rezervovat předem.“

Bar Kamenická

Bar Kamenická – Mapy Google 📍

Pokud máte radši intimnější prostředí, doporučíme vám Bar Kamenická, kde je vítán každý, kdo si rád pochutná na dobrém pivu a koktejlech všeho druhu. Na čepu najdete klasiku v podobě Budvaru 33, Redixe, ale i limitky jako čtyřikrát chmelené IPL, které vytvořil Budvar ve spolupráci s pivovarem Dva Kohouti, Na Pool. 

Recenze návštěvníků

„Skvělá lokalita se skvělými nápoji a příjemným personálem!“

L´Osterie

L'Osteria - Národní – Mapy Google 📍

L'Osteria - Masaryčka – Mapy Google 📍

L’Osteria Palác Kinských – Mapy Google 📍

Máte chuť na italskou kuchyni? Chcete si k tomu dát perfektně načepovaný Budvar 33? Restaurace L´Osteria by pak mohla být to pravé ořechové. O to spíš, že jsou v centru Prahy už tři! Každá má jiný a opravdu originální interiér, který se hodí pro ledajakou příležitost.

Recenze návštěvníků

„Večeře v L’Osteria je zážitek jako takový, úžasná atmosféra a obsluha, díky které se cítíte opravdu vítáni. Čekací doba minimální, jídlo vynikající. Není co vytknout.“ 😌

„Super luxusní italské restaurace, skvělý servis, moc příjemná obsluha, ochota na každém kroku , výborná italská kuchyně a skvělá italská limonáda. Rozhodně doporučuji a budu se rád vracet. A pozor mají otevřeno až do půlnoci. Velké porce, čerstvé suroviny , na pozadí příjemná hudba , míchané drinky, víno, vše co hrdlo ráčí. Jednoznačný gastro zážitek se vším všudy.“

Baroq 1708

Restaurant Baroq 1708 – Mapy Google 📍

Restaurace Baroq je příjemné místo, kde se můžete dobře najíst a pochutnat si i na skvěle ošetřeném Budvaru. Mají tady Výčepní, Budvar 33 a dokonce tmavý ležák, je tedy z čeho vybírat.

Recenze návštěvníků

„Dechberoucí atmosféra, vynikající jídlo s vizuálním zážitkem, velmi milá příjemná obsluha (Anna, ale i ti další) v samém srdci Prahy 👌 Vřele doporučuji tuto Haute cuisine“

„Moc hezká, čistá a voňavá restaurace, kde se točí pivo s láskou a znalostí věci. Pan výčepní má svoji práci a rád a je vidět že rozumí tomu co dělá, moc hezky jsme si s ním popovídali a dozvěděli se spoustu nových věcí. Třeba co je to čochtan..“

Extra tip létajícího sládka Aleše Dvořáka

Chcete vyzkoušet i jiné pivo? Zajeďte si na Ládví do pivovaru Cobolis. Je hned u metra v kulturním domě s příjemným venkovním posezením. Sládek je srdcař a patří k české špičce – jeho piva jsou výtečná! Pivovar Cobolis je v mém výběru Top10 a jeho návštěvu vřele doporučuji.

Autor článku:

Autoři článku:

Petr Kosin

Aleš Dvořák

Létající sládek

Petr Kosin

Aleš Dvořák

Létající sládek

ve spolupráci s

Další články

19
.
9
.
2024

Ženy v pivu: Co jste (možná) nevěděli?

Posledních 150 let v západním světě koluje stereotyp, že pivovarnictví je výhradně mužská záležitost. 🍺 Ba ne, přečtěte si, jak se to má doopravdy.

5
.
9
.
2024

Výprava po českých pivních stezkách, díl 1.

Pivo a sport. To je kombinace, na kterou Češi a Češky nedají dopustit. 🍺 Vydejte se za pivními chutěmi, historií a přírodními krásami po pivních stezkách.

22
.
8
.
2024

Nejlepší hry k pivu

Znáte hru Beer Pong či Macháčka? 🍺 Vyzkoušejte naše tipy na pivní hry a užijte si popíjení zlatého moku ještě o kapku víc.