Pivo, které před stáčením do sudů či lahví neprochází filtrací, je více nebo méně zakalené, protože v něm zůstávají kvasinky a mikročástice. Milovníci piva to ocení, pivo má totiž bohatší a plnější chuť. Jedinci se slabší střevní mikroflórou by se mu však měli spíše vyhnout.
První etikety popisující obsah nádoby se objevily již ve starověkém Egyptě. 🍺 Ty, které známe dnes, se objevily až v 18. století. Co byste ještě chtěli vědět?
Chcete uspořádat skvělý večer plný lahodného piva, ale nevíte, jak se připravit? 🍺 My vám hnedle poradíme, jak na organizaci degustace a co k pivu podávat.
Máte rádi pivní klasiku, nebo se nebojíte experimentovat s různými chutěmi? 🍺 Pojďte se s námi podívat na nejzajímavější příchutě, které pivo může mít.