Česká a moravská pivovarnická akademie včera vyhlásila Výroční ceny za rok 2016. V kategorii „Pivovar s výstavem nad 500 000 hektolitrů“ získal Výroční cenu Ing. Adam Brož, Ph.D., MBA – sládek Budějovického Budvaru. Za dlouholetý přínos pro české pivovarnictví získal Výroční cenu doc. Ing. Jan Šavel, CSc. - vedoucí výzkumu a vývoje Budějovického Budvaru. Vítězem v kategorii „Pivovarská restaurace“ se stala pivnice Budvar.
Česká a moravská pivovarnická akademie (dále jen ČMPA) včera v Tereziánském sále Břevnovského kláštera vyhlásila výsledky hlasování svých členů a udělila Výroční ceny 2016.
V kategorii „Pivovar s výstavem nad 500 000 hektolitrů“ se vítězem stal Ing. Adam Brož, Ph.D., MBA, sládek Budějovického Budvaru. Adam Brož získal Výroční cenu ČMPA již podruhé – poprvé to bylo předloni za rok 2014. Výroční cenu „za dlouholetý přínos pro české pivovarnictví“ získal doc. Ing. Jan Šavel, CSc., vedoucí výzkumu a vývoje Budějovického Budvaru. Docent Šavel je významným a váženým vědcem v oboru pivovarství, autorem mnoha odborných článků, kapitol monografií, přednášek, asi 30 patentů a užitných vzorů, člen Síně slávy českého pivovarství a sladařství a držitel Výroční ceny F. O. Poupěte. Vítězem v kategorii „Pivovarská restaurace“ se stala pivnice Budvar.
„Děkujeme členům Akademie za hlasy v letošní anketě. Výroční ceny chápeme jako poklonu odborné veřejnosti všem pracovníkům Budějovického Budvaru, kteří důstojně a s hrdostí pokračují v tradici vaření originálního budějovického piva podle osvědčených řemeslných postupů, z tradičních surovin a zároveň s využitím nejnovější poznatků moderní vědy a techniky,” říká Petr Samec, tiskový mluvčí Budějovického Budvaru.
Budějovický Budvar vystavil v roce 2016 nejvíce piva ve své historii. Celkový objem dosáhl hodnoty 1 615 000 hektolitrů, což je o 0,8 % více než v roce 2015 (1 602 000 hektolitrů). Budvaru se podařilo dále navýšit výstav především zásluhou nadstandardního výkonu a nasazení všech pracovníků, i přes atakování horní hranice svých výrobních i logistických kapacit. Další racionalizace logistických procesů a již probíhající masivní investice do kapacit umožní pivovaru další růst.