BackZurückZpět

Vítězem „Haluškových pretekov“ se již podruhé stal šéfkuchař Masných krámů

18.2.2010
Masné krámy

Ve středu 17. února se konal již sedmý ročník „Haluškových pretekov“- soutěže v přípravě národního slovenského jídla. Akce byla součástí Dnů slovenské kultury v Českých Budějovicích. Vítězem se stal již podruhé Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Porotě i přítomným divákům předložil své originální „Uzenářské halušky s jehněčím hřebínkem“. Vítězné halušky jsou provoněné uzeným sýrem, slaninou, bylinkami a zjemněné smetanou. Část halušek je dobarvena červenou řepou. Dekoraci tvoří pečený česnek, který se velmi hodí k jehněčímu hřebínku propečenému do růžova.

„Recept na vítězné Uzenářské halušky jsem vymyslel sám. Základem úspěchu jsou ale samozřejmě kvalitní halušky, které připravujeme v kuchyni pivnice Budvar v areálu pivovaru z poctivých přírodních surovin bez použití polotovarů nebo umělých přísad,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Na těchto „domácích“ haluškách si nyní mohou pochutnat všichni hosté v Masných krámech, kde od středy 17. února do soboty 20. února probíhají Dny slovenské kuchyně. Ve čtvrtek a v pátek bude navíc v Masných krámech vystupovat cimbálová kapela.

Luděk Hauser
Od 5. prosince 2007 pracuje jako šéfkuchaře restaurace Masné krámy. Je absolventem středního odborného učiliště v Českých Budějovicích. Zkušenosti získával během 14-leté praxe v renomovaném hotelu Bayerischer Hof v německém lázeňském městě Bad Füssing, které patří kvalitou služeb mezi nejlepší lázeňská místa v Evropě. V tomto hotelu začínal „od píky“ a postupně se vypracoval až na pozici zastupujícího šéfkuchaře, ve které pracoval několik let. Znalosti získával mimo jiné i tím, že pro hosty pomáhal připravovat kulinářské výlety do různých koutů světa v podobě tématických večerních bufetů. Během své profesní kariéry často připravoval menu pro zajímavé osobnosti z německého showbyznysu. Vařil a osobně prezentoval pokrmy například pro Jeho výsost bavorského prince Leopolda. Pan Hauser je specialistou na přípravu nevšedních druhů ryb a středomořské kuchyně. Velmi rád připravuje zvěřinu na všechny způsoby. Jeho osoba je zárukou špičkové úrovně všech jídel podávaných v Masných krámech.

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Danke für dein Interesse. Wir haben Sie zur Abonnentenliste hinzugefügt.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have added you to the list of subscribers.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam odběratelů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.