Českobudějovická restaurace Masné krámy připravila pro hosty již šestý ročník „Zvěřinových hodů“. Šéfkuchař Luděk Hauser připravil speciality z jihočeské zvěřiny (divočák, muflon, daněk, srnčí, divoká kachna, bažant), kterou dodají Myslivecké sdružení Obora Nový Dvůr, o.s. a Lesy a rybníky České Budějovice, s.r.o. V nabídce se objeví i nejoblíbenější pokrmy z minulého ročníku – zvěřinová paštika, výpečky z divočáka a zvěřinové ragú na červeném víně.
„Můžeme garantovat, že maso bude ideálně odleželé a uzrálé, což je u zvěřiny, podobně jako u hovězího, mimořádně důležité. Všechny kusy zvěřiny byly legálně uloveny a suroviny samozřejmě prošly veterinární kontrolou,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. „Maso ze zvěřiny je dieteticky vysoce hodnotné, s nízkým obsahem tuků a cholesterolu a při správné úpravě má vynikající chuť. Je velká škoda, že Češi zvěřinu konzumují jen výjimečně – roční spotřeba je pouze 1 kilogram na osobu,“ dodává Luděk Hauser. Jako nápoj doporučuje šéfkuchař pivní novinku, kterou v těchto dnech uvádí na trh Budějovický Budvar. „Budweiser Budvar Dark Cherry, což je tmavý ležák s višní, má sladko-kyselo-hořkou chuť, která se velmi hodí právě ke zvěřině,“ uzavírá Luděk Hauser.
Masné krámy letos chystají i další gastronomické akce: v listopadu to budou „Martinské husy“ a „Pohled do rakouské a bavorské kuchyně“. Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků.
Kapacita restaurace Masné krámy je 200 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz