V českobudějovické restauraci Masné krámy začne v pondělí 16. října již desátý ročník „Zvěřinových hodů“, které již mnoho let patří k nejnavštěvovanějším gastroakcím roku. Jihočeskou zvěřinu dodají Lesy a rybníky České Budějovice, s.r.o. V nabídce se objeví nejoblíbenější pokrmy z minulých let - zvěřinová paštika, výpečky z divočáka a zvěřinové ragú na červeném víně.
Českobudějovická restaurace Masné krámy připravuje pro hosty již desátý ročník „Zvěřinových hodů“. Šéfkuchař Luděk Hauser nabídne speciality z jihočeské zvěřiny (divočák, jelen, divoká kachna, bažant), kterou dodají Lesy a rybníky České Budějovice, s.r.o. Na talířích se objeví nejoblíbenější pokrmy z minulých ročníků – zvěřinová paštika, výpečky z divočáka a zvěřinové ragú na červeném víně.
„Můžeme garantovat, že maso bude ideálně odleželé a uzrálé, což je u zvěřiny, podobně jako u hovězího, mimořádně důležité. Všechny kusy zvěřiny byly legálně uloveny a suroviny samozřejmě prošly veterinární kontrolou,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. „Maso ze zvěřiny je dieteticky vysoce hodnotné, s nízkým obsahem tuků a cholesterolu a při správné úpravě má vynikající chuť. Je velká škoda, že Češi zvěřinu konzumují jen výjimečně – roční spotřeba je pouze 1 kilogram na osobu,“ dodává Luděk Hauser.
Masné krámy připravují další dvě gastroakce již na listopad – budou to tradiční „Svatomartinské posvícení“ a „Burgry a steaky“. Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar, který se čepuje z tanků.
Kapacita restaurace Masné krámy je 200 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz.
Zvěřinové hody v Masných krámech
(16. – 22. 10. 2017)
Aperitiv
0,02l Hruškovice s hruštičkou 25,- Kč
Studený předkrm
100g Zvěřinová paštika paní nadlesní, ve slanině balená, brusinkový přeliv, bílé pečivo 69,- Kč
Polévka
0,22l Silný vývar z bažanta se zeleninou a nudlemi 45,- Kč
Hlavní pokrmy
200g Výpečky z divočáka, červené zelí, bramborové knedlíky 159,- Kč
150g Smažené kančí řízečky s mandlemi na švestkové omáčce, šťouchaný brambor 179,- Kč
150g Zvěřinové ragú na červeném víně provoněné bylinkami, špekový knedlík 169,- Kč
150g Jelení plec se šípkovou omáčkou, plněná hruška, houskový knedlík 179,- Kč
Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
½ ks Pečená divoká kačena, červené zelí, ½ bramborový a ½ špekový knedlík 209,- Kč
200g Fořtova jehla /divočák, daněk, div. kachní prsa, slanina, sušené švestky/, bramborové krokety 219,- Kč
Moučník
80g Ořechová palačinka s rumovou zmrzlinou, šlehačka 79,- Kč