Svatomartinské posvícení začne v kultovní českobudějovické restauraci Masné krámy již zítra. Na stolech zavoní do zlatova upečené české husy z Byňova u Nových Hradů a další posvícenské dobroty. Ke svátečnímu jídlu doporučuje šéfkuchař vyzkoušet tmavý ležák Budweiser Budvar B:CHERRY, nebo pivní specialitu Budweiser Budvar B:CRYO.
Ke svátku svatého Martina neodmyslitelně patří do zlatova upečená husa. Šéfkuchař kultovní českobudějovické restaurace Masné krámy připravuje pro 9. ročník „Svatomartinského posvícení“ především novohradské husy s plněným jablkem, červeným zelím a variacemi knedlíků. Husy se budou péci vcelku při teplotě 150° C asi 3 hodiny. Jedna porce bude představovat ¼ celé husy, tedy asi 1000 gramů. Za ochutnání budou stát i další dobroty, například pečínka z husích jatýrek, nebo husí paštika. „Svatomartinské posvícení“ v Masných krámech začíná již zítra a potrvá do neděle 13. listopadu.
„K pečené huse doporučuji vyzkoušet chuťově výrazný tmavý ležák s višní a jako digestiv pivní specialitu B:CRYO,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. Husy z Byňova u Nových Hradů patří mezi chuťově vyhledávané české speciality a pocházejí z jediného šlechtitelského chovu v České republice s více než třicetiletou tradicí. Další informace o husách z Nových Hradů najdete zde.
Svatomartinské posvícení v Masných krámech
10. 11. – 13. 11. 2016
Studené předkrmy
100g Pečínka z husích jatýrek, bramborový lokš /1,3/ 79,- Kč
80g Husí paštika, sušené švestky v Grappě a balsamiku, pečivo /1,7/ 79,- Kč
Polévka
0,22 l Drůbková krémová s hráškem /1,7,9/ 42,- Kč
Hlavní pokrmy
250g Pečené kuřecí stehno „ala Husa“, červené zelí, bramborový a špekový knedlík /1,3,7/ 109,- Kč
200g Krůtí steak na jalovci s rozmarýnem, švestková omáčka, máslová mrkev, rösti /1,3,7/ 189,- Kč
Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
¼ Čtvrtka dozlatova pečené husičky, plněné jablko, červené zelí, variace knedlíků /1,3,7/ 349,- Kč
Moučník
110g Bramborové lokše plněné povidly, sypané ořechy a mákem /1,3,7/ 69,- Kč
Doporučujeme ochutnat
0,3l Budweiser Budvar B:Cherry /tmavý ležák s višní/ 24,- Kč
1,5 l Budweiser Budvar B:Cryo láhev 1,5 l /před úpravou/ 290,- Kč
poskytuje po úpravě přibližně 6 sklenic 0,08 l nápoje o obsahu alkoholu 21% obj.
Svatomartinské víno
0,2 l Muškát moravský, jakostní odrůdové, bílé 39,- Kč
0,2 l Modrý Portugal, jakostní odrůdové, červené 39,- Kč
Restaurace Masné krámy nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar B:SPECIAL. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák čepuje z pivních tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Kapacita restaurace je 200 míst. Rezervace jsou možné na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz