„Budějovický Budvar jako generální partner festivalu věnoval zvláštní péči organizační přípravě tak, že návštěvníci budou dostávat čepované pivo pokud možno bez čekání a rozhodně v nejvyšší možné kvalitě. Na místě bude pivní techniku obsluhovat tým zkušených pracovníků pivovaru. Ekologické vratné kelímky na pivo se pro návštěvníky stávají už samozřejmostí,“ říká Petr Samec, PR manažer Budějovického Budvaru. Žízeň mohou návštěvníci hasit pestrou nabídkou piva i cideru. Určitě ocení, že ležák Budweiser Budvar i výčepní pivo budou čepovány z tanků. Pivní fajnšmekry jistě potěší příležitost ochutnat „kroužkovaný“ ležáku Budweiser Budvar. Tzv. „kroužek“ obsahuje živé kvasinky, které pivu dodávají plnější chuť a silnější říz. Toto pivo není pasterované a právem patří mezi největší speciality, které Budějovický Budvar vyrábí.
„Pro větší pohodlí návštěvníků festivalu letos otvíráme zvláštní pivní stan koncipovaný jako klasická pivnice s příjemným posezením, kde se bude čepovat právě „kroužkovaný“ ležák a to výhradně do skla - letos poprvé do sklenic z designové řady, kterou navrhl známý a úspěšný český designér Rony Plesl,“ dodává Petr Samec.
Ve festivalovém areálu budou rozmístěny celkem čtyři „Pivní bary speciál“. Na těchto barech nebudou chybět oblíbené letní nápoje: hruškový a jablečný cider značky Somersby a ani letošní novinka z produkce pivovaru – míchaný pivní nápoj PardálOVO bezové. Znalci se budou moci seznámit i se speciálním pivem BUD Premier Select - pivem, které můžeme díky rekordní, 200 dnů dlouhé době zrání označit za vrchol pivní alchymie. Obsahuje 7,5 % alkoholu a od konzumentů vyžaduje daleko větší zkušenost, zodpovědnost a vyzrálost. Jeho konzumaci doporučuje pivovar mladým lidem až od 21 let, aby tento speciál nejen zvládli, ale i ocenili a vychutnali jeho chuťové vlastnosti. Pro ty, kteří si nechtějí odepírat lahodnou a plnou chuť piva, ale zároveň z různých důvodů nemohou pít běžné pivo, bude připraveno i pivo nealkoholické.